Artykuły: Kulinaria
• Wedlowski przewodnik po jakości
Smak nie jest dziełem przypadku. Kwestie struktury, konsystencji czy doboru multisensorycznych składników w czekoladowych produktach, to wynik...
2022-05-13
• Najprostszy sernik wielkanocny
Święta Wielkiejnocy to czas intensywnych przygotowań, szczególnie dla tych, którzy przygotowują ich część kulinarną. Skoro Święta, to także czas...
2022-04-15
• Świąteczne przepisy - pasztet
Pasztet wielkanocny, podobnie, jak wędliny (czy też właśnie jego kawałek) umieszczony w koszyku ze święconką jest symbolem obfitości. Spożywanie go...
2022-04-14
• Wielkanocny żurek w nowej odsłonie. Przepis na aromatyczny żurek z kiełbasą z gęsi
Żurek to jedna z najpopularniejszych polskich zup i prawdziwy symbol zbliżającej się Wielkanocy. Bardzo często gości na świątecznym stole, a jego...
2022-04-14
• Przepisy świąteczne – babka wielkanocna
Mówi się, że babka wielkanocna pochodzi z Francji gdzie król Stanisław I Leszczyński miał zamoczyć resztę ciasta w rumie i nazwać je na cześć...
2022-04-13
• Przepisy świąteczne - pascha
Po długim poście, jaki wierni w kościele katolickim rozpoczynają od Środy Popielcowej, a jego przesłaniem jest wewnętrzna przemiana i duchowe...
2022-04-12
• Przepisy świąteczne - zakwas na żurek
Tradycyjny żurek kojarzymy z tym ugotowanym na wędzonce, białej kiełbasie i zakwasie. W wersji postnej, czy wegetariańskiej pomijamy boczek i...
2022-04-11
• Smaczne, szybkie i tanie danie RISOTTO Z CYTRYNĄ
Italia przy stole. Z Rzymu specjalnie dla Twojego Miasta Bea De Santis
2021-08-30
• Szparagi zapiekane w beszamelu
Italia przy stole. Z Rzymu specjalnie dla Twojego Miasta Bea De Santis
2021-06-12
• Frittata na mój sposób
Italia przy stole. Z Rzymu specjalnie dla Twojego Miasta Bea De Santis
2021-05-21
informacja handlowa
wersja poglądowa